Visok poraz proti Turkom

Turški provoligaš se je izkazal za najmočnejšo ekipo, proti kateri smo doslej odigrali prijateljsko tekmo. Ankaran je nastopil z kombinirano postavo, vseeno pa to ne more biti opravičilo za visok poraz. 

Ankaran Hrvatini : Kardemir Karabukspor 1:7 (1:4)

GORNJA RADGONA, sodnik Nemec (Fokovci), gledalcev 30.

Strelci - 0:1 Yatabare (11), 0:2 Yatabare (12), 1:2 Bradley (28), 1:3 Yatabare (36), 1:4 Torje (41), 1:5 Poko (49), 1:6  Poko (51), 1:7 Yatabare  (72). 

Ankaran Hrvatini: Papadopulos, Ivanov, Đadava, Omenko, Mate, Ricardo, Angov,  Humar, Dedić, Bradley, Ivković. v drugem polčasu so igrali še: Matošević, Karamarko, Dautović, Andrea, Dodlek, Blatančič, Rnjak, Beljanski. 

Kardemir Karabukspor: Ahmet Sahin, Kerim Zengin, Dany, Baris Basdas, Latolevici, G. Guselam, Andre Poko, Hamidu, Torje, Yatabare, Tanase.

Prva priložnost so po desetih minutah igre imeli Turki. Zapretil je Yatabare, a je ankaranski vratar Papadopulos odbil v kot. Isti napadalec je v 15. minuti izkoristil napako ožje domače obrambe, ki na razmočenem igrišču ni izbila žoge iz kazenskega prostora, in z bližine porinil žogo v nebranjeno mrežo. Takoj zatem je Yatabare s protinapada natančno zadel bolj oddaljeno vratnico, žoga pa se je odbila v mrežo. Čeprav smo igrali z eksperimentalno enajsterico, smo postopno vzpostavili ravnotežje in po zaslugi samostojnega prodora Bradleya znižali zaostanek. Toda še pred koncem polčasa je reprezentant Malija Yatabare zabil še svoj tretji gol in dokazal, da ni po naključju v preteklosti igral v prvi francoski in sedaj v prvi turški ligi. Tik pred koncem polčasa je sledila nova napaka naših na sredini in bivši član Udinesea Torje je z lobom z razdalje še četrtič premagal našega vratarja.

V drugem polčasu so Turki, ki so vseskozi igrali z najmočnejšo postavo, prek reprezentanta Gabona Andrea Pokoja takoj zabili še dva gola. Potem se je naša obramba postavila bolje, odigrala bolj zbrano, vseeno pa je turška ekipa ohranila pobudo in sredi polčasa zadela še sedmič.

Čeprav smo nastopili s petimi novinci na preizkušnji ter z vsemi preostalimi najmlajšimi igralci, je bil na koncu poraz vseeno previsok.