VAR tehnologija bi NK Ankaran Hrvatini prišla zelo prav

Po dvodnevnem premoru se NK Ankaran Hrvatini danes popoldan vrača k treningom. Sicer brez četverice mladih reprezentantov,  a z novim debitanom v PLTS in z vse večjo željo po uporabi nove tehnologije.  

Sicer pa je v soboto v prvi ligi debitiral še en naš igralec in sicer Martic Furjan. 19-letni Matic je bil v preteklosti že član NK Ankaran Hrvatini, zraven je bil tudi od prvega dne poletnih priprav na PLTS , a so ga potem zaustavile zdravstvene težave.  

"Zadovoljen sem zaradi prvega prvoligaškega nastopa, a je zaradi poraza grenak priokus. Sicer smo proti Rudarju začeli dobro, po prvem prejetem golu pa smo malce padli. Oni so začeli narekovati ritem, potem pa smo poceni dobili še drugi in tretji gol," je dejal Furjan.

Ker je Furjan omenil prvi gol Rudarja in se v zadnjih dneh tudi drugi klubi pritožujejo zaradi sodniških odločitev, bi radi v ankaranskem taboru tej problematiki dodali nekaj besed. 

Po ogledu posnetkov tekme z Rudarjem v našem taboru še naprej mislimo, da je bil prvi zadetek dosežen iz prepovedanega pložaja, kot je bil tudi tretji dosežen iz akcije po nedosojenem prepovedanem položaju.

Na tekmi proti Triglavu so domačini zadeli iz neobstoječe enajstmetrovke, proti Aluminiju je naša edina priložnost za zmago splavala po vodi zaradi dvomljvega prepovedanega položaja, proti Gorici smo zaman protestirali zaradi dvojno neregularnega prvega gola in neenakega kriterija sankcioniranja prekrškov, proti Olimpiji pa kasnejši strelec dveh golov ni bil izključen, ko je dvakrat udaril našega igralca brez posesti žoge, itd.  

Doslej nismo prav veliko ubadali s sojenjem, čeprav na večini tekem z odločitvami nismo imeli preveč sreče. Kot tudi nismo imeli sreče z naivnimi napakami naše mlade ekipe in tudi ne z evrogoli, ki jih praktično vsi dosegajo prav proti nam.

Mi bomo naše pomanjkljivosti poskusili odpraviti z vadbo in s še bolj trdim delom, sicer pa bi takoj podpisali za uporabo VAR tehnologije ogleda počasnih posnetkov v PLTS, saj je skupni interes, da bi bilo napak pri sodniških odločitvah čimmanj.