Za konec priprav tesna zmaga v Sežani

Zadnje dejanje NK Ankaran Hrvatini pred premiernim nastopom v 1. SNL je bila prijateljska tekma v Sežani, kjer smo premagali domačega drugoligaša Tabora z 1:0. Skupno smo med pripravami na našo prvo prvoligaško sezono odigrali osem tekem, jih šest izgubili in dve zmagali. Toda prijateljske tekme so eno, prvenstvo, ki se začenja pojutrišnjem, pa nekaj povsem drugega. 

CherryBox24 Tabor : Ankaran Hrvatini 0:1 (0:0)

 SEŽANA Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 100, Stjepanovič (Sežana). Strelec - 0:1 Beljanski  (85).

Tabor: Rener, Umek, Gavrič, Vidakovič, Stančič, Požru, Gulič, Ziba, Pavič, Bole, Masten. V drugem polčasu so igrali še: Vukelič, Lukač, Kosmač, Dikič, Salkič, Črgan.

Ankaran: Paal, Mate, Badžim, Pahor, Gliha, Delgado, Lukanc, Angov, Dodlek, Vodeb, Kidrič. V drugem polčasu so igrali še: Bužan, Cerovec, Mihailovič, Humar, Dautović, Ivković, Beljanski, Matošević, Rnjak.  

Uvodni del zadnje tekme NK Ankaran Hrvatini pred začetkom prvoligaškega plesa je bil živahen. Sicer so prva dva nevarna poskusa  sprožili Sežanci, šele potem so Ankarančani postopno prevzeli pobudo in začeli napadati. V napadu sprva niso bili dovolj konkretni, šele sredi polčasa je zadišalo po zadetku. V 26. minuti je prosti strel Glihe za las zgrešil vrata, kmalu zatem pa so ankaranski nogometaši zapravili še lepšo priložnost. Vodeb je prestregel žogo na robu kazenskega prostora in podal Kidriču, slednji se je namesto za strel odločil za podajo, Lukanc pa ni nazadnje našel vrzeli skozi zgoščeno domačo obrambo. V 36. minuti je sledil nevaren protinapad Tabora, a je uspešno posredoval vratar Paal. Do konca polčasa so igralci novega prvoligaša intenzivno napadali predvsem po levi strani, a brez zakjučnih strelov. 

Med odmorom sta oba trenerja množično posegla po zamenjavah. V nadaljevanju so Sežanci zaigrali bolj agresivno in postopno prenesli težišče igre na polovico Ankarana. Izpeljali so nekaj nevarnejših akcij, a je moral vratar Bužan resneje posredovati le enkrat. Trener Vlado Badžim je sicer v nadaljevanju uporabil bolj napadalno zasedbo, toda strelov v okvir sežanskega gola dolgo ni bilo na spregled. Rezultat se ni spremenil do 85. minute, ko je Beljanski vnovčil nepopustljivost soigralcev, ki so si že zapravljeno žogo priborili nazaj v kazenskem prosotru Tabora, nakar je lahko s strelom zadel z bližine (na sliki) zadel za zmago NK Ankaran Hrvatini. 

Po dveh zaporednih prijateljskih tekmah imajo danes imajo ankaranski nogometaši prost dan, jutri sledi trening, pojutrišnjem pa prva tekma nove sezone 1. PLTS.