Poraz v Velenju

Prvi poraz v novi sezoni. Ponovno nismo zadeli iz naših priložnosti, za kar smo bili dvakrat kaznovani. Vodeb je v končnici zabil prvi prvoligaški gol Ankarana, bili pa smo tudi blizu izenačenja, a so se na koncu vseeno veselili domačini. 

Rudar Velenje : Ankaran Hrvatini  3:1 (1:0)

 VELENJE Stadion Ob jezeru, gledalcev 400, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci - 1:0 Radić (36), 2:0 Mary (66), 2:1 Vodeb (77), 3:1 Vizinger (88),  

Rudar: Radan, Mužek, Pušaver, Bolha, Vuklišević, Bijol, Pišek (od 66. Antonov), Črnčič, Mary Uzegbunam (od 84. Vizinger), Radić (od 59. Junuzović), Novak. Trener: Marijan Pušnik.

Ankaran Hrvatini: Paal, Cerovec (od 56. Vodeb), Pahor, L. Badžim, Dautović, Giha, Delgado, Primc, Klapan, Dodlek (od 68. Angov), Kidič (od 87. Mihailovič). Trener: Vlado Badžim.  

Rumeni kartoni: L. Badžim (6), Mary Uzegbunam (30), Gliha (42)

 Prve minute dvoboja so pripadle domačinom, ki so nekajkrat poskusili nevarno zapretiti vratom Paala, a je naša obramba vsakič odbila žogo. Odgovorili smo hitro. Strel Klapana z roba kazenskega prostora je za las zgrešil vratnico, pred tem pa se je žoge dotaknil nekdo od Velenjčanov. V 17. minuti je Gliha lepo prodrl in podal v sredino, kjer je bil Kidrič malce prekratek. Kmalu zatem se je Kidič znašel sam pred vratarjem, a je bil njegov lob predolg. Ankarančani smo obdržali pobudo, domačini pa so jo prekinili v le v protinapadu Radića. Sledili sta izjemni priložnosti Primca in Dodleka, obe je domači vratar obranil, precej več dela pa je imel pri prvi. Rudar je bil spet nevaren v 31. minuti, ko je Paal odbil v kot poskus Pišeka s strani. Naš čuvaj mreže je moral ponovno posredovati v 35. minuti, potem ko smo v napadu lepo kombinirali, a brez pravega zaključnega strela. Kazen za zapravljene priložnosti je vseeno prišla že minuto kasneje, ko je Radić s 'škarjicami' zadel za 1:0. Nesrečno obdobje za oranžne se je nadaljevalo, saj sta kmalu zatem z glavama trčila Pahor in Dautović. Oba sta morala po zdravniško pomoč, prednost dveh igralcev pa so zeleno-črni takoj izkoristili, toda zadeli so le prečnik. Na srečo sta se kmalu oba ankaranska nogometaša vrnila v igro, pred odmorom pa so bili domačini še enkrat blizu zadetka, ko sta poskusila Uzegbunam (tako je John Mary poimenovan v uradnem zapisniku) in Radić.

Drugi polčas se je začel s streloma Pišeka in Cerovca, sledila so prve zamenjave in nova gneča v našem kazenskem prostoru. Nogometaši Rudarja so pridno izkoriščali naše napake in Mary je zapretil trikrat zapored, a se izid ni spremenil. Naš odgovor je z lepim slamom režiral Delgado, Dodlek je pa zadel le zunanji del mreže. Takoj je sledila kazen - v četrtem poskusu je Mary ušel naši obrambi in zadel za 2:0. Po šoku smo počasi spet sestavili nakaj obetavnih akcij in z ene od teh je po prostem strelu Glihe v prvi, zgodovinski gol za NK Ankaran Hrvatini z glavo dosegel Vodeb. Kmalu zatem bi po podobnem receptu kmalu izenačili, a je poskus Vodeba z glavo Radan ubranil. Po novi priložnosti Pahorja smo povsem pritisnili, kar so Velenjčani izkoristili in iz protinapada zadeli še tretjič. Škoda še za lep prosti strel Glihe, ki ga je Radan obranil tik pred iztekom 90. minute. Izid se nato ni več spremenil in ostalo je pri zmagi Rudarja.