Prvi gol Raula Juniorja Delgada za vpis v enajsterico kroga

Raul Junior Delagado se je lahko letos na lastni koži prepričal, kako so nogometne poti nepredvidljive. Ob začetku poletja je bil še vedno registriran za četrtoligaško francosko amatersko ekipo, tik pred koledarskim koncem poletja pa se je že znašel v enajsterici kroga prve slovenske nogomente lige.  

Igralec ankaranske zvezne vrste, ki je 30. julija praznoval svoj 24-rojstni dan, je o zadnji tekmi v Kidričevem in o trenutnem položaju kluba povedal:

"Seveda sem zadovoljen z golom in z osvojeno točko. Odigrali smo dobro, čeprav res ni bilo lahko. Vsa naša ekipa se je trdo borila za to točko. Zame osebno je bil zadetek nekaj posebnega, saj je bil to moj prvi gol v poklicnih prvih ligah."

Delgado je namreč dosej v članski konkurenci igral pri francoskih nižjeligaših Athletic club de Boulogne-Bilancourt (vodja mladinskega sektorja je Raymond Domenceh) in Football club municipal d'Aubervilliers ter portugalskemu drugoligašu Santi Clari.

194 centimetrov visoki igralec zvezne vrste je imel na začetku sezone nekaj težav zaradi slabše pripravljenosti, a se njegova forma postopno dviga. Pa ne le njegova - enako velja tudi za soigralce. 

"Ankaranska ekipa zdaj deluje kot ekipa. Mislim, da je za nas zelo pobembno, da dobro delamo. Treniramo intenzivno, trdo, tako glede igre, kot glede taktike. Mislim, da je ključno, da vse od začetka veliko delamo in tako tudi napredujemo. Zato sem glede prihodnosti optimist," je pogovor zaključil Delgado.

Raul sicer prihaja iz Pariza, za njegovo špansko ime pa je 'kriv' oče Delgado, ki je po poreklu s Zelenortskih otokov (ti pa so nekoč bili španska kolonija).