Prva točka v prvi ligi!

V prvem prvoligaškem nastopu smo se Ankarančani pomerilis kranjskim Triglavom in osvojili prvo točko. Tekma je bila zanimiva, žal so manjkali le zadetki. 

Ankaran Hrvatini : Triglav Kranj 0:0

DRAVOGRAD Športni center Dravograd, gledalcev 0, sodnik Obrenović (Ljubljana).

ANKARAN HRVATINI: Paal, Cerovec (od 92. Mate), Pahor, Badžim, Dautović, Gliha, Delgado, Primc, Lukanc (od 57.Dodlek), Klapan (od 82. Vodeb), Kidrič.

TRIGLAV KRANJ: Džafić, Gvardjančič, Đurković (od 61. Bukara), Krcić, Robnik, Arh Česen, Poplatnik,  Šmit (od 17. Kuhar), Zec, Majcen, Udovič (od 71. Galić).

Rumeni kartoni: Krcić (12), Delgado (50), Dodlek (89).

Uvod dvoboja je bil živahen, a je prevladovala obojestransko borbena igra in nobena od ekip ni prevzela pobude. Ankarančani smo prvi zapretili, ko je Primc po zaslugi agresivne postavitve Ankarančanov visoko na polovici Triglava v 18. minuti prišel sam pred vratarja nasprotnikov, a precej s strani in njegov strel je za las zgrešil vrata Gorenjcev. Triglav je odgovoril že minuto kasneje, ko je zapretil najbolj izkušen napadalec gostov Majcen. Od tega trenutka dalje je Ankaran prevzel pobudo. Sledilo je nekaj prekinitev v korist Primorcev, a naši napadalci vsakič le za nekaj centimetrov niso dobili dovolj natančnih žog. V 32. se je Kidrič mojstrsko prebil skozi obrambo, vendar  je poskus z bližine Džafić obranil. Sledil je nevaren poskus Đurkovića z glavo, a ga je Pahor oviral, kolikor je bilo potrebno. Že v naslednjem napadu pa so si naši priborili enega izmed kar številnih kotov v prvem polčasu, toda žoge Lukanca Pahor ni zadel in zadnja priložnost v prvem delu igre je splavala po vodi.

Drugi polčas se je začel z nevarnim strelom Majcna z glavo, ki pa je zgrešil okvir vrat. Sledil je odgovor Klapana z roba kazenskega prostora, tudi ta strel ni šel neposredno proti golu. V 54. je ponovno resno zapretil Majcen in Paal je moral žogo odbiti prek vrat v kot.  Naši so odgovorili šele četrt ure kasneje, ko je moral Džavić najprej čudežno obraniti strel Primca z bližine, potem pa še poskus Klapana z roba kazenskega prostora. Ankaran je namreč spet prevzel pobudo, sledili sta še priložnosti Delgada in strel prek vrat Kidriča iz ugodnega položaja. Triglav je v končnici zapretil še prek strela Krcića z razdalje, nakar se je Majcen znašel sam pred Paalom, a je zgrešil. V 86. minuti je veliko priložnost za Kranjčane zgrešil še Bukara, nato v 90. tudi Kuhar, ko je Paal obranil vrata tudi z rahlo pomočjo prečnika. Izid se kljub poskusom protinapadov naših tik pred iztekom vseeno ni več spremenil – ostalo je pri delitvi točk 0:0. Škoda, kajti na zelo zanimivi tekmi so manjkali le zadetki.   

Prva točka v prvi ligi je za nas velika kot Triglav, saj pišemo zgodovino in smo, vsaj za nekaj ur, celo prvi na lestvici!

Nismo krepali in nismo molali - FORZA ANKARAN!