Proti Triglavu je bilo vedno težko

Pred tekmo s Triglavom smo malce preverili podatke o medsebojnih obračunih zadnjih let. Bilo jih je kar deset, zato Kranjčane dobro poznamo. Pozna jih tudi Emir Burkić, čeprav se je poleti zadnji priključil ankaranski četi. 

Emir Burkić je v 9. krogu PLTS v Kidričevem opravil svoj prvi prvoligaški nastop v anakaranskem dresu, vendar je v 1. SNL debitiral že pred skoraj šestimi leti.  To se je zgodilo bilo 5. novembra 2011, ko je na koprski Bonifiki v rumenomodrem dresu vstopil v končnici tekme proti Triglavu, ko so domačini že ob polčasu vodili s 3:0. A to ni bilo edino srečanje Emirja s Kranjčani.

"V slovenski prvi ligi sem debitiral prav na tekmi proti Triglavu. Igral sem zadnjih petnajst minut, imel pa sem komaj 18 let. Potem sem se s Kranjčani srečal še v dresu Ankarana v drugi ligi. V Kranju tedaj nismo zmagali. Vedno pa je šlo za težke tekme, Gornjeci so vedno trd nasprotnik," pravi Burkić.

Po podatkih NZS se je le ena tekma od desetih medsedbojnih tekem končala z zmago ene od ekip z več kot golom naskoka. Sicer je članska vrsta NK Ankaran Hrvatini proti Triglavu doslej štirikrat zmagala, dvakrat izgubila in štirikrat igrala neodločeno.

Igralec ankaranske zvezne vrste se je sicer letos vrnil iz Luksemburga in si hitro izboril mesto v začetni enajsterici obalno-koroškega prvoligaša.   

"Čeprav je reprezentanca Luksemburga nedavno presenetila Francijo, je na klubskem nivoju slovenska prva liga vseeno močnejša od luksembruške. V Slovenijo sem se vrnil dobro pripravljen, saj sem poleti resno treniral tako sam, kot tudi z bivšim klubom. V NK Ankaran Hrvatine pa sem se vrnil nekoliko nepričakovano. Ko sem med poletno pavzo prišel pozdravit nekdanje soigralce v klub, smo pač načeli pogovor s trenerjem in se potem tudi dogovorili," je zaključil Burkić.