Prijateljska tekma s Prandellijevem Al Nasrjem

Dvoboj z Al Nasrjem v Bakovcih bo ostal v spominu predvsem po kar treh premorih za osvežitev nogometašev in po treh zaporednih zadetkih, ki so jih Arabci zabili v zgolj štirih minutah drugega polčasa. Strokovni štab NK Ankaran Hrvatini je ponovno dal priložnost za dokazovanje igralcem na preizkušnji in tistim, ki so doslej igrali manj.     

NK Ankaran Hrvatini : Al Nasr 1:3 (0:0)

BAKOVCI Stadion Bakovci, gledalcev 50.

Strelci - 0:1 Barada (48), 0:2 Saleh (50), 0:3 Hadid (52), 1:3 Matošević (84).  

Ankaran Hrvatini: Bužan, Ivanov, Badžim, Dadava, Primc, Omenko, Lukanc, Gliha, Klapan, Kidrič, Brandly. Trener: Vlado Badžim. 

Igrali  so še: Papadopulos, Dautović, Mate, Matošević, Angov, Dodlek, Ivković, Rnjak, Mihailović. 

Al Nasr: Shambe, Hamins, Umari, Moubarak, Ibrahim, Tarek, Barada, Jessem, Hamis, Issa, Wanderlei. Trener: Cesare Prandelli.  

Igrali so še: Abdallah, Mouhammad, Hadid, Serwash, Saleh, Messoud, Omar, Geeth, 

Prijateljska tekma v vročih Bakovcih se je začela s priložnostjo Primca, potem pa so nogometaši iz Združenih arabskih emiratov takoj poskusili odgovoriti, a je bila naša obramba na mestu. Ekipa nekdanjega italijanskega selektorja Prandellija je imela v celotnem prvem polčasu za odtenek več od igre, a so naši zbrano odbijali vse napade.

Trenerja sta že med odmorom opravila večino zamenjav. Takoj na začetku so naši izpeljali nevarno akcijo in po gneči v kazenskem prostoru zaman zahtevali najstrožjo kazen. Arabci so iz takoj zadeli iz protinapada, iz naslednjega napada so po nedosojenem prepovedan položaju zabili drugi gol in za nameček takoj zatem dosegli še tretjega. Naši so kljub trojnem šoku hitro odgovorili, a je Ivković zadel le vratnico, potem ko je že preigral vratarja. V končnici pa smo po seriji napadov le prišli do zadetka, natančen je bil Matošević.