Pridno vadimo za evropski Maribor

Po obisku višinske baze na Kopah, prvenstvene tekme v Dravogradu in prijateljskega dvoboja v Bakovcih se je ankaranska ekipa vrnila na Primorsko. Sledil je zaslužen dan počitka, nakar so se treningi nadaljevali. Oranžna četa bo sedaj vadila v Krvavem potoku do sobote, ko se vračamo na Koroško, v nedeljo pa nas čaka tekma z Mariborom, ki si je včeraj z zmago na Islandiji zagotovil jesen v nogometni Evropi.  

V nedeljo nas ob 16.50 v Dravogradu čaka tekma 4. kroga PLTS. Ker igramo proti državnim prvakom iz Maribora, bodo gostje tudi tokrat v vlogi favoritov. Po drugi strani pa bodo naši igralci prav zaradi 'teže' nasprotnika zagotovo storili vse, da osvojimo kakšno točko. 

Naš strokovni štab mirno dela dalje in poskuša nadoknaditi pomankljivosti posameznikov tako, da vsem igralcem daje čimveč priložnosti za dokazovanje.

Trener Vlado Badžim je znan prav po temu, da pri njemu vsi nogometaši igrajo, ne pa zgolj sedijo na klopi ali tribuni, tudi zato doslej nismo imeli nobenih težav s pomanjkanjem kadra, prej nasprotno.  

"Treniramo na igrišču kozinskega Jadrana, slednjemu pa bomo tudi posodili nekaj mlajših igracev za prijateljsko tekmo. Ta teden je res vroče, a kaj hočemo. V nedeljo spet igramo proti favoritu, tokrat je to ekipa večkratnih državnih prvakov - Maribor. Pripravljamo se resno, saj želimo na vsak način poskusit obrnit tekmo v našo korist. Pričakujem polne tribune in lep ambient v Dravogradu. Upamo, da bosta na razpolago tudi lažje poškodovana Vodeb in Cerovec. Z nami bo spet tudi Delgado, ki je v ponedeljek odpotoval domov v Francijo zaradi osebnih zadev," je povedal ankaranski trener Vlado Badžim.

Slednjega bo v nedeljo pred tekmo z Mariborčani čakalo nekaj rokovanja, saj je v preteklosti pri drugoligašu Bonifiki in pri prvoligašu Kopru treniral stebre sedanje mariborske ekipe Vilerja, Rajčeviča, Handanovića in Mertlja (kot tudi  bivše 'vijolice' Volaša, Iličića, Filipovića, Mejača, Potokarja...). 

Trenutno pa so v ankaranski ekipi trije igralci, ki so v preteklosti igrali v mlajših selekcijah mariborskega kluba - Mate, Dodlek in Dautović. S slednjim smo tudi opravili krajši video-intervju o pričakovanjih pred nedeljsko tekmo, v katerem je poleg ostalega povedal: "Maribor je zelo dober klub, najboljši v Soveniji po mojem mnenju. Igra zelo napadalno, taktično in tehnično so zelo dobri."

Celoten intervju in še marsikaj zanimivega si ga lahko ogledate na našem FB profilu - https://www.facebook.com/NKankaran/.