Poraz proti državnim prvakom iz Maribora

Državni prvaki iz Maribora so spet dokazali, da niso po naključju uspešni tudi v evropskih nastopih. Doživeli smo visok poraz, ki je zasenčil dejstvo, da so bile v Dravogradu po dolgem času tribune nabito polne in da je 1500 gledalcev obenem predstavljalo  rekorden obisk domače tekme v zgodovini NK Ankaran Hrvatini.  

Ankaran Hrvatini : Maribor 1:5 (0:2)

DRAVOGRAD Stadion Dravograd, gledalcev 1500. Sodnik: Glažar (Hajdina).

Strelci - 0:1 Kramarić (1), 0:2 Pihler (35), 0:3 Hotić (55), 1:3 Kidrič (63), 1:4 Tavares (80), 1:5 Delgado (ag.,89).

NK Ankaran Hrvatini: Paal, Dodlek (od 73. Angov), Gliha, Pahor, L. Badžim, Dautović (od  61. Mate), Primc, Klapan, Kidrič, Delgado, Humar (od 69. Matošević). Trener: Vlado Badžim. 

NK Maribor: Handanović, Bilong, Šuler, Pihler, Kabha, Hotić (od 83. Ahmedi), Zahović, Mešanović (od 75. Tavares), Viler, Palčič, Kramarič (od 68. Bohar). Trener: Darko Milanič. 

Rumeni kartoni: L. Badžim (77).

 Tik pred začetkom dvoboja je dež namočil igrišče v Dravogradu, spolzko igrišče pa je botrovalo k napaki naše ožje obrambe že v prvi minuti dvoboja in  Kramarić je spretno zadel za rano vodstvo gostov. Ankaran je nato poskusil vzpostaviti ravnotežje, pripravil pa je tudi nekaj obetavnih akcij, a brez pravih zaključkov. V 18. minuti so bili državni prvaki ponovno blizu gola, prek vrat je streljal Mešanović. Tekma je ostala živahna, Ankarančani so se borili za vsako žogo, ritem pa so narekovali glasni navijači Maribora. V 31. minuti je obdobje pritiska primorske ekipe kronal Primc, vendar je bil tudi Handanović na mestu in je odbil v kot. Kmalu zatem pa je po kotu zadel gostov Pihler z bližine z glavo zabil še drugi gol za goste. Tik pred koncem polčasa je po predložku Palčiča zapretil še Zahovič in ekipi sta na počitek odšli ob dvojni prednosti vijolic.

Drugi polčas se je začel z jalovim pritiskom Ankarančanov in z nenadnim strelom Hotića, ki je stresel vratnico. Štiri minute zatem je Hotić meril bolj natančno in z mojstrskim strelom zadel za 0:3. Medtem se je nebo nad igriščem  zaradi nevihtnih oblakov močno stemnilo, prav tedaj pa je Ankaran spremenil taktično postavitev in napadel. Kidrič je tako v 63. minuti po podaji Glihe končno dosegel svoj prvi gol v PLTS. Kmalu zatem je Gliha s strelom od daleč malce prestrašil mariborskega vratarja, na drugi strani je imel Viler še lepšo priložnost z bližine, za konec pa je sledil še strel Klapana, ki je ogrel dlani Handanovića. Medtem sta oba trenerja posegla po zamenjavah. V končnici je Bohar iz svojega prvega napada zgrešil vrata, Tavares pa je bil bolj natančen in zadel je za 1:4. Tik pred koncem je sledil še nesrečen avtogol Delgada.