Podobna polčasa, previsok poraz

Včeraj je naše moštvo doživelo nov poraz, danes pa je na vrsti še zadnja prijateljska tekma. Tri dni pred zgodovinskim prvim nastopom NK Ankaran Hrvatini v prvi slovenski nogometni ligi bomo drevi gostovali v Sežani, kjer bomo v soboto proti Triglavu - domačini. 

Tosno : Ankaran Hrvatini 0:4 (0:2)

Strelci - 1:0 Markov (22), 2:0 Markov (45), 3:0 Kazajev (67), 4:0 Mukhamečin (91 iz 11m).

FC Tosno: Yurchenko, Dugalich, Shakhov, Kutin, Chernov, Kaščelan, Karnitsky, Galiulin, Zabolotniy, Markov, Melkadze. V drugem polčasu so igrali: Lukichev, Abazov, Troshechkin, Sukharev, Dudiev, Carvalho, Mukhamečin, Kazaev, Nunu Rosha, Palienko.

NK Anakran Hrvatini: Bužan, Gliha, Cerovec, Mate, Badžim, Pahor, Klapan, Dautović, Primc, Kidrič, Lukanc. Igrali so še: Paal, Dodlek, Ivković, Obrstar, Angov, Vodeb, Humar, Matošević, Karamarko, Beljanski, Mihailović, Rnjak. 

Ankarančani v Radencih nismo bili tako podrejeni, kot kaže končni izid.

Na začetku dvoboja so imeli Rusi nekaj več od igre, a sta bili obe ekipi brez pravih priložnosti. Vseeno je Tosno sredi polčasa povedel, ko je po strelu Zabolotniya zadel spretni Markov.

Sledilo je obdobje bolj aktivne igre Ankarana, a so bili napadi brez pravega zaključka. Tik pred odmorom pa je Markov po podaji s kota z glavo zadel še drugič.

Drugi polčas sta obe ekipi začeli s spremenjenima postavami, naši pa so napadli, zadeli okvir ruskih vrat in bili vsaj dvakrat blizu zadetka. Kdor pa ga ne da, ta ga dobi - tako je bilo tudi tokrat, ko so sredi drugega dela igre Rusi spet prevzeli pobudo in zadeli še tretjič.

Zadnji gol je bil dosežen z enajstmetrovke v 'sodnikovem podaljšku', s tem pa je poraz postal že malce previsok.  

"Zadeli smo vratnico prek Ivkovića, pa tudi v prvem polčasu smo bili nevarni prek Kidriča in Cerovca. Realizacija je torej še malce problematična, gole pa smo spet dobili predvem zaradi lastnih napak. Proti Taboru bomo malce osvežili zadevo in obenem začeli 'operacijo Triglav'," je po koncu tekme povedal ankaranski trener Vado Badžim. 

Danes ob 18. uri sledi testiranje novega drugoligaša Tabora in travnate površine v Sežani.