Petarda Ankarana na Dobu

Ankaranski nogometaši so drugi pripravljalni test opravili tako, kot se spodobi. Nasprotnika, ki nam je bil še nedavno povsem enakovreden, če že ne celo malce boljši od naše ekipe, smo na njegovem igrišču premagali z zgovornih 5:1.

Roltek Dob : Ankaran Hrvatini 1:5 (0:2)

Strelci – 0:1 Kidrič (8), 0:2 Jaffa (21), 0:3 Cerovec (52), 0:4 Humar (73), 0:5 Vodeb (83), 1:5 Račić (91).

NK Ankaran Hrvatini: Bužan, Pahor, Badžim, Dautovič, Gliha, Delgado, Klapan, Cerovec, Primc, Jaffa, Kidrič. V drugem polčasu so igrali še: Obrstar, Mate, Humar, Lo, Vodeb, Mihailovič, Dennis, Antonio, Picak.

Drugi test v pripravljalnem obdobju je, kot napovedano, že dal nekaj konkrentnih odgovorov. Forma ekipe je zagotovo boljša kot pred tednom dni, napadalci so začeli zadeveti, tudi obramba deluje čedalje bolje.

Proti nesojenemu prvoligašu z Doba smo tekmo začeli smo napadalno, hitro povedli, potem podvojili prednost in do odhoda na odmor zapravili še nekaj priložnosti. V drugem polčasu se je zvrstilo več zamenjav, vseeno pa smo zadevali dalje in prišli do vodstva s 5:0, preden so domačini v 91. minuti s prostega strela dosegli častni gol.

»Prvi polčas je bil zelo dober, saj smo dvakrat zadeli, naši nasprotniki pa si niso pripravili priložnosti. Začetna enajsterica je bila zelo podobna tisti iz tekme proti Uralu. Sicer bi lahko že v prvem polčasu dali še kakšen gol več, a sem bil vseeno s prikazanim zelo zadovoljen. Tudi zato sem v nadaljevanju začel hitro z zamenjavami, dal sem priložnosti ostalim. Nekateri so jo izkoristili, nekateri ne in nas bodo zapustili. Zagotovo pa bo treba še delat,« je o prvi zmagi v pripravljalnem obdobju povedal trener Vlado Badžim.

Veljda dodati, da je Kidrič dosegel prvi gol Ankarana v novi sezoni in sicer ga je zabil kar svoji bivši ekipi, poleg njega sta  tudi Jaffa in Cerovec dosega svoja premierna gola v ankaranskem dresu.