Olajšanje je izjemno, vzpodbuda za naprej prav tako

Čestitke ob zgodovinskem ankaranskem uspehu - prvi prvoligaški zmagi - že od 85. minute sobotne tekme v Kranju dežujejo z vseh koncev.

Oglasili so se naši športni prijatelji iz Ankarana, Bošamarina, Izole, Kopra, Dekanov, Portoroža, Sežane, Kozine in Hrpelj, Dravograda, Slovenj Gradca, Trbovelj, Vrhnike, Ljubljane, Bakovcev ... Tudi iz tujine je bilo nekaj odzivov, predvsem s strani sorodnikov in prijateljev naših igralcev, malce so pa nas vseeno presenetili tisti iz oddaljene Argentine.

Ob tej priložnosti bi se ponovno iz srca zahvalili vsem, ki nas podpirate.

Poudarili pa bi še nekaj. Na začetku sezone so nas nekateri kritizirali, da imamo v ekipi preveč tujcev. Žal v sodobnem nogometu vsi hočemo rezultate takoj in imamo premalo potrpljenja.  

Prvo prvoligaško zmago je izbojevala ekipa, v kateri je nastopilo sedem igralcev, ki so že pred letošnjo sezono igrali za NK Ankaran Hrvatine - Bužan, Pahor, Badžim, Burkić, Gliha, Vodeb in Mate, na klopi pa sta bila še Paal in Humar. 

Če ne bi bila Zemljak in Šolaja poškodovana, Zlatić pa ne bi dal poleti prednost službi, bi bilo število 'staroselcev' zagotovo še višje. Sicer pa tudi Koprčana Matoševiča, ki je letos v našem klubu debitiral v prvi ligi, ne moremo definirati drugače kakor domačina.  

Poleg tega velja dodati, da je v Kranju je v ankaranskem dresu zaigralo šest nogometašev, ki so že oblekli dres z državnim grbom mlajših selekcij slovenske reprezentance. Preostali štirje nekdanji slovenski mlajši reprezentanti sicer tokrat niso igrali, odlično pa je odigral hrvaški mladi reprezentant Cerovec, medtem ko je bil drugi bivši član vseh mlajših selekcij 'kockastih' Škvorc med rezervami.

Kakorkoli, za zmago ima zasluge vsa ekipa, kot tudi strokovno vodstvo, ki jo je vseskozi pametno usmerjalo, pa vse preostale klubske strukture ter vsi tisti, ki nam v Krvavem potoku, Slovenj Gradcu, Dravogradu in v Piranu nesebično pomagajo pri treningih in tekmah.

In da ne pozabimo tiste peščice zvestih navijačev, ki se je z nami veselila že v Kranju.  

Ker ena lastovka še ne prinese pomladi, je ankaranskega slavja ob prvi zmagi že konec, konec tedna nas že čaka nov težak obračun z velenjskim Rudarjem.