Zgodovinska prva zmaga NK Ankaran Hrvatini!

NK Ankaran Hrvatini je v Kranju prišel do zgodovinske prve zmage v prvoligškem tekmovanju. Čestitke gredo vsej ekipi, strokovnemu vodstvu, upravi in vsem ljubiteljem nogometa, ki ste nas podpirali doslej. 

Triglav Kranj : Ankaran Hrvatini 1:3 (1:1)

KRANJ ŠC Kranj, gledalcev 300, sodnik Vinčič (MB).

Strelci - 0:1 Burkić (25). 1:1 Poplatnik (41-11m), 1:2 Cerovec (62), 1:3 Mate (85).

Triglav: Džafić, Krcić, Križaj, Robnik, Arh Česen, Poplatnik, Šmit, Zec, Tijanić (od 65. Pušnik), Bukara (od 65. Kuhar), Žurga (od 67. Majcen). Trener: Anton Žlogar.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Primc, Pahor, Badžim, Gliha, Burkić, Nkama, Klapan, Vodeb (od 93. Karamatić), Cerovec, Meledje (od 80. Mate). Trener: Vlado Badžim.

Začetek pomebnega obračuna dna lestvice je pripadel domačinom, a so naši že po nekaj minutah vzpostavili ravnotežje. Počasi so se ogreli tudi napadalci, gledalci so namreč na prvo resno priložnost čakali 20 minut. Prvi so sicer prek Robnika zapretili domačini, a se naša obramba na čelu z Bužanom ni pustila premagati. Odgovor pa je sledil kmalu zatem, ko se je pred golom Triglava odlično znašel Burkić, zabil svoj prvi gol v 1. SNL in predvsem povedel ankaransko ekipo v vodstvo. Kranjčani po zaostanku niso reagirali, dokler niso v 40. minuti nenadoma izsilili najstrožje kazni. Za izenačenje na 1:1 je z 11-ih metrov zadel Poplatnik.

Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu, le da je prvi zapretil Ankaran, natančneje Vodeb z glavo. Domačini so poskusili prevzeti pobudo, a jim je to uspelo le za zelo kratka obdobja. Vratar Bužan je moral enkrat sicer spet pokazati vse svoje vrline, uspešno obrambo pa je kmalu zatem nadgradil Cerovec. Vinko se je nenadoma znašel sam pred domačim vratarjem in ga mojstrsko premagal za drugo vodstvo Ankarana. Vodeb in Cerovac sta v 69. minuti še enkrat izigrala obrambo Gorenjcev, a je bil zaključni strel tokrat preslaboten. Naša obramba pa je zanihala v 78. minuti, ko je moral Bužan posredovati kar dvakrat. Končnica sicer pričakovano trde tekme je minila v znamenju jalovih napadov Triglava. Naši pa so odgovarjali s protinapadov in v enem od teh je Timotej Mate v 85. minuti zadel za 1:3. Kot kaže nam je obisk okrevajočega Mateja Zemljaka končno prinesel tisti kanček športne sreče, ki smo ga progrešali doslej.