Izjava za javnost

Izjava za javnost predsednika NK Ankaran Hrvatini Sebastjana Dvojmoča o zadnjih dogodkih in nastopanju v Dravogradu

Kot je znano, je NK Ankaran Hrvatini spomladanski del drugoligaške sezone odigral v Kopru, kjer smo z Zavodom za šport podpisali pogodbo za uporabo objektov do leta 2018. Po našem napredovanju v prvo ligo pa se je izkazalo, da na Bonifiki ne moremo igrati tekem 1. SNL.

Pokusili smo najti drugo primerno igrišče. V Ajdovščini smo se dogovarjali in sprva se je zdelo, da bomo lahko igrali tam, a so nas kmalu zavrnili, ker naj bi imeli zasedena termine zaradi obveznosti mlajših selekcij različnih reprezentanc.

Zatem smo poskusili v Sežani, kjer smo se že dogovorili in podpisali pogodbo za najem stadiona z Zavodom za šport, turizem in prosti čas. Plačali bi polno ceno najema in že smo se veselili nastopanja na Krasu, vseeno pa se je zataknilo pri pridobitvi certifikata za uporabo objekta. Župan Občine Sežana Davorin Terčon ga namreč na koncu ni želel podpisati, čeprav je prvotno obljubil drugače.

Takoj ko smo spoznali, da v Sežani ne bomo pridobili ustreznih dovoljenj za nastope, smo imeli le nekaj ur časa, da najdemo novo primerno prizorišče. Edina preostala možnost je bil Dravograd. Naleteli smo na razumevanje, se hitro dogovorili in zato smo pristojnim v mestu ob Dravi izjemno hvaležni, saj so nam oni omogočili, da le zaigramo v prvi ligi.

Upravni postopek zahteva, da se nogometno tekmo prijavi deset dni pred dogodkom, mi pa smo se za nastope v Dravogradu dogovorili včeraj. Zato ni bilo možno pravočasno pridobiti dovoljenja za javno prireditev in bo dvoboj proti Triglavu zaprt za obiskovalce. Sicer bo javnost tekmo lahko spremljala prek neposrednega televizijskega prenosa, za vse naslednje domače tekme NK Ankaran Hrvatini v Dravogradu pa je prijava že oddana.

Iskanje odgovora na vprašanje, zakaj so se glede nastopanja NK Ankaran Hrvatini premislili kar v treh različnih krajih, pa prepuščamo raziskovalnemu novinarstvu.     

                                            Sebastjan Dvojmoč, predsednik NK Ankaran Hrvatini