Kazanski rubini boljši od ankaranskih biserov

Nogometaši ruskega prvoligaša Rubina iz Kazana so bili v prijateljski tekmi z 2:0 boljši od NK Ankaran Hrvatini. Ker je v ankaranskem klubskem grbu ostriga z biserom - žogo, bi lahko dejali, da so Rusi zmagali draguljarski derbi. Glede na proračuna obeh klubov pa smo se Ankarančani odlično odrezali.  

Ankaran Hrvatini : Rubin Kazan 0:2 (0:0)

Strelca: - 0:1 Caktaš (57), 0:2 Žemaletdinov (69). 

NK Ankaran Hrvatini: Paal, Pahor, Badžim, Dautovič, Gliha, Delgado, Klapan, Cerovec, Primc, Jaffa, Kidrič. V drugem polčasu so igrali še: Bužan, Obrstar, Mate, Humar, Lo, Ivković, Lukanc, Angov,  Mihailovič, Bernard. 

V prvem polčasu so se naši povsem enakovredno zoperstavili ruski zasedbi. Ekipa Rubina je sicer poskusila napadati, vendar je bilo vse skupaj precej jalovo. Mogoče so nasprotniki imeli več od igre, a  jim to ni prineslo rezultatov. Naš vratar Paal v prvem polčasu ni imel veliko dela, saj so pri vseh ruskih poskusih žoge zgrešile okvir slovenskih vrat. Izpeljali smo tudi nekaj obetavnih napadalnih akcij, toda tudi mi nismo našli pravih zaključkov. Rosenje je proti koncu polčasa preraslo v dež, vseeno pa se izid ni spremenil. 

"Odličen prvi polčas, kljub kakovostnemu nasprotniku. Rusi niso niti enkrat resneje streljali na naša vrata, na drugi strani pa smo bili mi nevarni prek Kidriča in Cerovca. Bil sem zelo  zadovoljen z našo predstavo, tudi zato sem v drugem polčasu zgodaj začel z zamenjavami," je pojasnil trener NK Ankaran Hrvatini Vlado Badžim.  

V drugem polčau pa je širina kadra Rubina le napravila razliko. Rdeče-zeleni iz Kazana so pritisnili in prvič zadeli prek spretnega Caktaša. Rusi so tedaj prestregli podajo, nakar je Hrvat najprej nevarno streljal, obranjena žoga pa se je spet odbila do njega in v drugem poskusu je le zadel. Prejeti gol je malce zmedel našo obrambo, ki si je potem privoščila še napako po podaji s kota, a je Kambolov z glavo poslal žogo prek vrat. Rusi so medtem zamenjali pol ekipe in v polje poslali tudi milijonarski trio Song-Zambrano-Sanchez, vendar je drugi gol po novi napaki naših zabil ruski madi reprezentant Žemaletdinov.

"Oba gola sta se zgodila po naših menjavah, obakrat so Rusi izkoristili naše napake. Dvoboj je ostal zelo živahen, tudi mi bi lahko v končici dosegeli vsaj en gol. Tudi glede na težo nasprotnika lahko našo igro v celoti ocenim kot zelo dobro," je zaključil Badžim.

Sicer so bili po dvojnem zaostanku Ankarančani najprej blizu zadetka prek Obrstarja, kasneje pa še prek prostega strela Lukanca v 74. minuti, a je ostalo pri zmagi Rubina z 2:0. 

NK Ankaran Hrvatini se jutri vrača z drugega dela priprav na Koroškem, pri čemer se za gostoljubnost in ves vložen trud zahvaljujemo Javnemu zavodu za šport in turizem občine Slovenj Gradec - Spotur. 

Pojutrišnjem, v soboto pa nas že čaka generalka za prvenstvo - ob 18. uri se bomo v Puli (Pulju) pomerili z domačim hrvaškim prvoligašem Istro.