Domžale so bile boljše

V srečanju 3. kroga PLTS je Ankaran izgubil proti Domžalam z 1:3 (1:1). Domžalčani so se izkazali za kakovostno ekipo, lahko jim le čestitamo in zaželimo srečo v evropskih nastopih.

NK Ankaran Hrvatini : NK Domžale  1:3 (1:1)

DRAVOGRAD, gledalcev 350, sodnik Jug (Tolmin). 

Strelci - 1:0 Klapan (4), 1:1 Bizjak (39), 1:2 Volarič (46), 1:3 Repas (61), 

NK Ankaran Hrvatini: Paal, Mate (od 65.Lukanc), Gliha, Pahor, Badžim, Dautović, Primc, Klapan, Kidrič (od 82. Mihailovič), Delgado, Angov (od 45. Doldek). Trener: Vlado Badžim. 

NK Domžale: Milić, Klemenčič, Firer (od 58. Hebaj), Bizjak, Repas, Žužek (od 73. Ibričić), Blažič, Balkovec, Franjić (od 45. Volarič), Rom, Gnezda Čerin. Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni: Primc (48) Žužek (50), Volarič (56), Blažič (77), Delgado (88), 

Dvoboj se je komaj dobro začel, ko je Ankaran že povedel. Podajo v kazenski prostor je lepo sprejel Kidrič, vrnil žogo nazaj in tako nastavil strel Klapanu. Bivši igralec Rijeke in La Spezie je natančno nameril in povedel oranžne v vodstvo. Domžalčani so potrebovali kar nekaj časa, da so odgovorili, a naš vratar Paal ni imel pretežkega dela. Ankaran je igral iz minute v minuto bolje, gledalci so videli nekaj lepih potez Primorcev in jih tudi nagradili z aplavzi. Najresnejši poksus gostov je bil strel Gnezde mimo vrat. Sledil je prosti strel Klapana, ki ga je Milić odbil v kot. V 29. minuti bi Domžale skoraj izenačile, a je nenadni strel Balkovca Paal preusmeril v zadel vratnico, potem pa je ankaranska obramba odbila. Domžale so v teh minutah pritiskale, v 39. minuti pa so tudi izenačile, potem ko je Bizjak prodrl s strani in z bližine premagal našega vratarja.   

Ob polčasu je bil tako izid neodločen, takoj na začetku drugega pa so gostje povedli. Volarič, ki je vstopil v igro med odmorom, je takoj kaznoval napako naše obrambe. Domžalčani so potem obdržali pobudo in v 61. minuti kronali pritisk s strelom Repasa, ki je z nekaj (ne)sreče končal v naši mreži. Trener Badžim je potem poskusil z drugačno taktično postavitvijo, a so razigrani gostje še naprej na lahek način prihajali do priložnosti. V 70. minuti smo zapretili prek Lukanca, vendar bi lahko Domžale potem zadele še prek Repasa, Gnezde in Volariča. Naša obramba je odbila te poskuse, nakar je na drugi strani Gliha poskusil z glavo. Primc je v 85. minuti z dveh metrov zapravil lepo priložnost za drugi gol Ankarana, ki bi obenem zagotovo začinil končnico tekme. Kljub pritisku naših v izdihljajih tekme pa se izid ni več spremnil.