Rudar še drugič boljši

Tokrat nam ni šlo. Premalo ambiciozno smo odigrali prvi polčas, Velenjčani pa so nas strogo kaznovali za vse napake in prišli do gladke zmage. Sicer smo igrali oslabljeni - brez Glihe, Kidriča in Bradleya, za prvi in tretji gol Rudarja pa bomo še enkrat pogledali posnetke, saj sta bila po mnenju naših obrambnih igralcev oba dosežena po prepovedanih položajih. 

Ankaran Hrvatini : Rudar Velenje 0:3 (0:1)

DRAVOGRAD ŠC Dravograd, gledalcev 200, sodnik Balažič (Ljubljana). 

Strelci - 0:1 John Mary (27.), 0:2 John Mary (50.), 0:3 Novak (68.)

Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate, Pahor, Badžim, Nkama, Delgado (od78. Karamatić), Burkić, Cerovec, Vodeb (od 86. Furjan), Klapan, Primc (od 55. Smiljanić). Trener: Vlado Badžim.

Rudar Velenje: Pridigar, Vuklišević, Pušaver, A. Pišek, Tomašević, Bolha, Antonov (od 72. Radić), Tučić (od 65. Vizinger), Trifković, Črnčić (od 45. Novak), John Mary. Trener: Marijan Pušnik.  

Naši so tekmo začeli previdno, vseeno pa je moral Bužan v 6. minuti ubraniti strel Tučića, v 13. pa še precej bolj nevaren Johna Marya. Vseeno gostje niso pritiskali,  sicer pa sta takoj sledila odgovora Ankarančanov. Prišla sta v obliki nevarnih strelov Mateja in Cerovca, ki za las nista zadela cilja. Potem se je dvoboj malce umiril, dokler se ni v 27. minuti John Mary znašel sam pred Bužanom. Sodniki niso označili prepovedanega položaja, robustni napadalec Rudarja pa je zadel za vodstvo gostov. Po prejetem zadetku nismo odgovorili tako odločno, kot na prejšnjih tekmah. Velenjčani so spet nevarno zapretili v 41. minuti in sicer dvakrat, na drugi strani pa je s strelom iz obrata poskusil Cerovec. Z naše strani preveč zaspan prvi polčas se je zaključil s tesnim vodstvom gostov.  

Drugi del smo začeli bolj ambiciozno, po podaji Mateja je imel prvo lepo priložnost Vodeb. Žal pa je takoj nato sledila napaka naših v obrambi in John Mary je zadel še drugič. Potem smo prevzeli pobudo in Vodeb je dvakrat nevarno zapretil, a ni zadel cilja. Kazen je sledila hitro - Novak je v 68. minuti z roba kazenskega prostora natančno streljal za 0:3. Sledila je še ena priložnost Vodeba, vendar je velenjska obramba odbila. V 82. minuti je spet poskusil Vodeb, ponovno je bila obrambna vrsta Rudarja uspešnejša. Jalov pritisk Ankarana v končnici ni obrodil sadov in ostalo je pri gladki zmagi gostov.