Ankaran dobro, Rijeka po pričakovanjih boljša

Nogometaši Ankarana so se v Umagu danes srečali z Rijeko, odigrali kakovostno prijateljsko tekmo, a žal izgubili z 2:0. Vzpodbudna predstava nas pred nadaljevanjem PLTS vsekakor navdaja z optimizmom. 

Rijeka : Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)

UMAG Pomožno igrišče ŠC Istraturist, sodnik Kapolar (Brtoniglia).

Strelci – 1:0 Jelić (35), 2:0 Heber (79).

Rijeka: Sluga, Mavrijas, Davidson, Župarić, Elez, Maleš, Pavičić, Krvžić, Černic, Florentin, Jelić. Trener: Matjaž Kek.

Igrali so še: Nwolokor, Zuta, Gomelt, Čeliković, Mišić, Puljić, Acosty, Heber, Gorgon, M. Ristovski.

Ankaran Hrvatini: Paal, Mate, Karamatić, Škvorc, Humar, Nkama, Pahor, Klapan, Burkić, Cerovec, Kidrič. Trener: Vlado Badžim.

Igrali so še: Matošević, Papadopuls, Mihailović, Meledje, Vodeb, Delgado.   

Uvodne minute tekme Ankarana proti prvakom Hrvaške so minile v znamenju enakovredne predstave. Rijeka je morda imela za odtenek več od igre, a je prvič sprožila proti vratom Paala šele v 17. minuti. Sredi polčasa sta sledila še dva poskusa izven okvira ankaranskih vrat. Rečani so prvi del igrali z burjo v hrbet, jalovo pobudo pa so kronali bolj po naključju - po gneči v 35. minuti. Naši so poskusili odgovoriti prek glave Pahorja že ob prvi naslednji prekinitvi, a kapetan ni dobro zadel žoge. Tekma je bila borbena, a izjemno športna. Do konca prvega polčasa sta sledila še po en strel na vsaki strani, vratarja pa nista imela dela.

V drugem polčasu se ni veliko spremenilo. Oba trenerja sta zgodaj začela z zamenjavami, Rijeka je obdržala pobudo, naše zvezna vrsta pa je tokrat v fazi branjenja igrala bolje in hrvaški igralci so imeli precej težav, da so prišli pred naša vrata. Na drugi strani smo nekajkrat nevarno zapretili, a je vedno zmanjkal pravi zaključek. Rijeka se je trudila, vendar je moral trener Kek nekajkrat povzdigniti glas. Ankaran je nevarno zapretil ob prekinitvah, naprej prek Humarja, kmalu zatem pa še prek Mihailovića. V 65. minuti se je pred vratarjem Rijeke sam znašel Nkama, a precej s strani in tudi zaključil ni najbolje, še najlepšo priložnost za naše je imel Mihailović. Hrvati pa so zadeli drugič, ko se je že začela končnica. Prvi poskus je Papadopulos ubranil, a se je žoga odbila še bolje postavljenemu Heberju, ki prazna vrata ni mogel zgrešiti. Naši so zahtevali prepovedan položaj, a niso bili uslišani. Tudi s hrvaškimi sodniki očitno nimamo sreče, podobno kot je zadnje ćase nismo imeli s slovenskimi. Pred koncem so Reški igralci zapretili le še enkrat, zato z razpletom nismo bili preveč razočarani. Naša vratarja namreč med tekmo nista imela veliko dela, kar pomeni, da je ekipa od začetka do konca odigrala zbrano.