Jutri proti 63 milijonov vrednemu Rubinu

Čez slabo uro se bo naša druga ekipa srečala s Fužinarjem, jutri pa odhajamo v Gmund Kartnen, kjer nas ob 18. uri čaka izjemno težak nasprotnik - Rubin iz Kazana.

"Danes bomo kombinirali. Zaigrali bodo tisti igralci, ki so se zadnji pridružili pripravam Ankarana, nekateri mlajši igralci in tisti, ki so zaradi zdravstvenih težav izpustili kakšen trening. Jutri pa bomo proti Rubinu iz Kazana zaigrali s prvo ekipo, saj nas čaka tekma proti rednemu udeležencu evropskih pokalov. Samo poglejte, s kašnim proračunom razpolagajo in kolikšna je skupna vrednost vrednost vseh nogometašev Rubina," je pojasnil ankaranski trener Vlado Badžim.

O kakovosti Rubina iz Kazana ne kaže izgubljati besed. Vzpon ekipe iz zgodovinskega mesta ob Volgi se je začel šele po prelomu tisočletja, a so rdeči leta 2008 in 2009 postali ruski prvaki, leta 2012 so osvojili ruski pokal, leta 2010 in 2012 pa še ruski superpokal. Od sezone 2009-10 so trikrat zapored igrali v Ligi prvakov, kjer so se v prvih dveh sezonah prebili v skupinski del tekmovanja (najbolj so ostale v spominu njihove tekme proti Barceloni in milanskemu Interju). 

V sezoni 2012-13 so v Ligi Europa napredovali vse do četrtfinala, kjer so tesno izpadli v dvojnem obračunu proti londonskemu Chelseaju. Tudi v naslednjih dveh sezonah so se prebili v skupinski del istega tekmovanja, tako da gre za zelo izkušeno ekipo. 

Zadnje rusko prvenstvo so končali na devetem mestu, trenutno pa imajo v prvi ekipi igralce iz 12 držav. Med njimi je najbolj znan bivši član Barcelone - kamerunski igralec zvezne vrste Alex Song, edini s področje nekdanje Jugoslavije pa je Hrvat Mijo Caktaš. 8 domačih nogometašev je že nastopalo za rusko člansko reprezentanco, drugih 7 pa za selekcijo U-21.

Po oceni specializirane spletne strani Trensfermarket je skupna vrednost igralskega kadra Rubina kar 63,15 milijonov evrov. 

Ekipa iz glavnega mesta pokrajine Tatarstan je trenutno na drugem delu priprav v Avstriji. Prvi del je oddelala med 10. in 20. junijem, zaključni del pa poteka od 25. junija do 8. julija, saj se novo prvenstvo začenja 16. julija. 

Pred slabim mesecem so na mesto prvega trenerja spot postavili Kurbana Berdyeva, ki je ekipo vodil že od leta 2001 pa vse do leta 2012.

Rubinov domač stadion je Kazan Arena, ki sprejme nekaj več kot 45.000 gledalcev. Pred nekaj dnevi je gostil štiri tekme Pokala federacij, prihodnje leto bo gostil šest tekem svetovnega prvenstva.

Nedvomno jutri naše nogometaše čaka zahtevna naloga, a smo prepričani, da se bodo potrudili na vso moč.