shopping-bag 0
Izdelki: 0
Skupaj: 0.00
Prikaži košarico Na blagajno

Novice in obvestila

Uradna izjava kluba na zadnje zapise v medijih.

V zadnjih dneh lahko v slovenskih medijih preberemo članke, kateri vsebujejo neresnične vsebine. Največ člankov se navezuje na prestavitev tekme iz Dravograda v Ajdovščino.

Nogometna tekma med NK Ankaran in NK Aluminij, ki bi morala biti odigrana že to soboto ob 13. uri v Športnem centru Dravograd, ki je in ostaja naš domači stadion, je bila prestavljena zaradi prevelike prekritosti glavnega igrišča s snegom, a to še ni vse, celotna igralna površina je prav tako prekrita z debelo ledeno ploskvijo. Tudi če nam bi uspelo celotno igrišče sčistiti, bi bila igralna površina, zaradi senčne lege stadiona v katastrofalnem stanju.

Delegacija našega kluba je že v torek ugotovila, da igra na dravograjskem stadionu ne bo mogoča, kar je v sredo 14.2.2018 potrdil tudi vodja oddelka za nogometno infrastrukturo NZS, g. Dane Jošt.

Zaradi tega smo se morali dogovoriti za tekmo na drugem prizorišču, predlagali smo trmin 28.2., a ga je NZS zavrnila ter nam dodelila datum 20.2, ker so določili da mora biti zaostala tekma odigrana pred 19. krogom, zaradi tega smo morali pristati na datum 20.2.2018. V iskanju novega prizorišča tekme smo se obrnili na direktorja Zavoda za šport Ajdovščina, Pintar Uroša,  kateremu se zahvaljujemo za izredno korektnost.

Tekma je bila prijavljena 14.2., kar pomeni 6 dni pred dogodkom, zaradi tega se bo odigrala za zaprtimi vrati, prav tako kot tekma 1. kroga z NK Triglav, saj zakon govori da mora biti prireditev in kraj prireditve prijavljen vsaj 10 dni pred dogodkom.

Izpostaviti moramo tudi nekorektno poročanje o našem klubu, predvsem športni medij Ekipa SN, ki o našem klubu poroča na podlagi domislic in na pamet določenih zaključkov, v zadnjih zapisih tega medija o naši prestavitvi tekme, so kritizirali naš klub ker spoštuje zakonodajo in zaradi tega nikakor ne moremo organizirati tekme pred publiko, če ta tekma ni prijavljena vsaj 10 dni pred dogodkom.

VLOGA ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA ORGANIZACIJO JAVNE PRIREDITVE OZIROMA SHODA pravi:

Vlogo za izdajo dovoljenja mora organizator vložiti najmanj 7 dni pred dnevom shoda oziroma 10 dni pred dnevom prireditve, za tekmovalne športne prireditve v kolesarstvu ter avto-moto športu na cesti in druge prireditve na cesti, ki potekajo na območju dveh ali več upravnih enot, pa najmanj 30 dni pred dnevom prireditve.

Vir: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=1328

Vse medije naprošamo, da v svojih objavah ne objavljajo izmišljenih zgodb, saj bomo vse informacije, ki so povezane z NK Ankaran pravočasno objavili na svoji spletni strani in ostalih medijih kluba.

 

Hvala za razumevanje!

NK Ankaran