shopping-bag 0
Izdelki: 0
Skupaj: 0.00
Prikaži košarico Na blagajno

Novice in obvestila

Velika točka Ankarana na primorskem derbiju

V deževnem novogoriškem Športnem parku, kljub drugačnim napovedim, nismo zaigrali popolni postavi, vseeno pa smo se enakovredno kosali z domačini. Po dobrem prvem polčasu smo v uvodu drugega poceni dobili dva gola zapored. Potem pa smo pokazali karakter in, čeprav z igralcem manj v polju, vseeno zadeli dvakrat ter tako prišli do izenačenja. Velika točka nam bo vlila novih moč za zadnji dve tekmi sezone, ko v Dravograd prihajata neposredna konkurenta Aluminij in Triglav.

GORICA : ANKARAN HRVATINI 2:2 (0:0)

NOVA GORICA, Športni Park, gledalcev 200, sodnik Obrenović.

Strelci – 1:0 Nwabueze (54), 2:0 Kapić (61), 2:1 Vodeb (71), 2:2 Meledje (81).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Celcar, Kavčič, Škarabot, Humar, Marinič (od 87. Filipović), Osuji, Kapić, Nagode (od 72. Džuzdanović), Nwabueze. Trener: Miran Srebrnič.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate, Pahor, Badžim, Karamatić, Matoševič (od 69. Smiljanić), Nkama, Delgado, Burkić, Cerovac (od 64. Vodeb), Meledje. Trener: Vlado Badžim.

Gorica je imela v prvem polčasu rahlo pobudo, a so bili napadalni poskusi na spolzkem igrišču jalovi. Naš perspektivni vratar Primož Bužan ni imel veliko dela, saj je ankaranska ekipa v fazi obrambe delovala dobro, za domače moštvo pa so zapretili Nwabueze, Marinič in Osuji. Ankaran se je organizirano branil in si poskušal pripraviti priložnosti iz protinapadov. Sicer smo tudi redno prihajali do kazenskega prostora nasprotnikov, a  potem akcij nismo uspeli zaključiti. V zadnjih sekundah polčasa je imel najlepšo priložnost prvega dela igre Nkama, ki je z leve strani kazenskega prostora lepo streljal in že premagal Sorčana, a se je žoga od vratnice odbila v nazaj polje.

Na začetku drugega polčasa so domačini pritisnili bolj odločno in po natanko devetih minutah povedli, ko je po podaji s strani z glavo zadel Nwbaueze. Takoj zatem je moral Bužan ubraniti še nevaren poskus Humarja, v 61. minuti pa je bil Kapić spretnejši od kar peterice naših igralcev in naš vratar je moral še drugič po žogo v mrežo. V 71. minuti je Vodeb spretno izkoristil podajo s strani ter zabil izjemno pomemben gol, saj je prepolovil prednost domačinov in v naš tabor vlil novo upanje na uspešen razplet tekme. Deset minut pred koncem je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Nkama, vseeno pa smo pokazali pravi karakter in izenačili! Delgado je dve minuti kasneje premeteno podal z leve strani, vratar Gorice je žogo odbil do Meledjeja, ki je z volejem za 2:2 zabil v mrežo vse težave zadnjih tednov. Novogoričani so potem v končnici pritisnili, a je Bužan efektno ubranil edino resno priložnost domače ekipe. Naši so pred tem v kazenskem prostoru Gorice zaman zahtevali igranje z roko in tako je ostalo pri delitvi točk.